Vineri, 12 martie 2021, ora 16:00, Facultatea de Științe Politice (SNSPA) a avut loc online conferința “Cum să-ți construiești o carieră în politică și diplomație pe bază de competențe?”. Evenimentul s-a desfășura în cadrul Proiectului Rețelei Est și Sud-Est Europene a Femeilor Experte în Relații Internaționale (Eastern and South-Eastern Europe Fanel Network ) al SNSPA și a fost moderat de prof. univ. dr. Liliana Popescu, prorector SNSPA și de lect. univ. dr. Măriuca Constantin, cadru didactic la Facultatea de Științe Politice.

Invitate speciale au fost doamnele Anca Dragu, Președinta Senatului României și Oana Cristina Popa, Șefă a Delegației Uniunii Europene în Muntenegru.

Evenimentul poate fi urmărit live, pe pagina oficială de Facebook a SNSPA.

Eastern and South-Eastern Europe Fanel Network (ESEE Fanel) reprezintă o rețea fondată ca reacție a fenomenului internațional de MANELS (paneluri de discuții exclusiv cu compoziție exclusiv masculină), astfel dând naștere fanelurilor, FANELS (paneluri de discuții alcătuite exclusiv din femei). Prezența redusă a femeilor în spațiul public, vizibilitatea redusă a expertizei feminine în diferite domenii, contribuie la perpetuarea unor discrepanțe neavenite. Vocile și opiniile femeilor specializate în domenii dominate în mod tradițional de bărbați sunt mult mai puțin auzite. Scopul acestei rețele este de a atrage atenția asupra subreprezentării femeilor în zona de expertiză a relațiilor internaționale, asociată în mod tradițional bărbaților.

%d bloggers like this: